Serviciile funerare in Romania

Serviciile funerare in Romania

servicii funerare romaniaFamilia celui decedat este pusa in situatia in care trebuie sa organizeze o ceremonie funerara prin care sa comemoreze viata celui decedat si pentru a se ruga pentru sufletul sau trecut in vesnicie.

Pe parcursul anilor, au inceput sa se formeze anumite mituri legate de serviciile funerare din Romania, niste conceptii eronate, care au reusit sa se transfere de la o generatie la alta.

Cand familia celui decedat contacteaza agentia de servicii funerare exista o multitudine de intrebari legate de organizarea si modul cum vor decurge lucrurile. In majoritatea cazurilor, crestinii sunt indrumati de un preot care se ocupa de tot cee ace inseamna ritualul religios funerar, insa familia celui decedat doreste sa stie cat mai multe detalii legate de modul de organizare.

In cele ce urmeaza va prezentam cateva mituri funerare in Romania:

  • Costurile serviciilor funerare in Romania sunt destul de ridicate . Acest lucru nu este adevarat deoarece agentiile de servicii funerare au creat diferite pachete de inmormantare, in functie de situatia financiara a familiei decadatului, si nu numai. Concurenta este acerba in domeniul pompelor funebre , acesta fiind un motiv in plus pentru care agentiile de servicii funerare au preturi accesibile pentru toata lumea.
  • Imbalsamarea va conserva corpul decedatului pentru totdeuana. Acest lucru este fals, deoarece acest procedeu impiedica trupul sa se descompuna, insa acest procedeu dureaza doar o saptamana.Dupa aceasta perioada, corpul isi va pierde conservarea si va incepe sa se descompuna si se se intoarca in natura, dupa legea crestina.
  • Imbalsamarea este obligatorie prin lege. Acest lucru este fals, in nici un stat nu este obligatorie. Imbalsamarea se face de catre o persoana profesionista si specializata in autopsie, realizandu-se in cele mai bune conditii de igiena, respectand intru-totul normele de igiena.

V-am prezentat unele din miturile serviciilor funerare. Speram ca v-au fost de folos si ca am raspuns unora din intrebarile dumneavostra.